Καταχωρήθηκε στις 21 Ιουνίου, 2022

Η Γιορτής της Παραγωγικής Ελλάδας

H Μεγάλη Γιορτή της Παραγωγής στην Ελλάδα, η Τελετή Απονομή των βραβείων «Made in Greece Awards 2022» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιουνίου, επιβραβεύοντας και αναδεικνύοντας επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δημιουργούν και να επενδύουν στην χώρα μας. 

Παραγωγικές επιχειρήσεις,  που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων βραβεύθηκαν στην λαμπερή Τελετή Απονομής των βραβείων «Made in Greece Awards 2022»,  το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η εκδήλωση, που έχει καταξιωθεί από το 2013 ως η μεγάλη γιορτή της παραγωγής στην Ελλάδα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) σε συνεργασία με την Direction Βusiness Network και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της ΕΛΑΜ για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων.

Η πέμπτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων «Made in Greece» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση της Τελετής Απονομής πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Περιστύλιο του Ζάππειου με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Φώτη Καρύδα και την τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, στελεχών και εκπροσώπων του Τύπου.

 Στο πλαίσιο της βραβεύθηκαν εταιρείες από όλο το φάσμα της ελληνικής βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών, η ισχυρή επωνυμία και η απασχόληση εγχώριων παραγωγικών συντελεστών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως ευθύνη της πολιτείας είναι να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε να ενισχυθούν οι  προϋποθέσεις για μεγαλύτερη παραγωγή και τόνισε πως για να επιτευχθεί υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση χρειάζεται από κοινού συνεργασία με ανταλλαγή σκέψεων, προτάσεων και θέσεων. «Τα δύο τελευταία χρόνια και τα δύο επερχόμενα, η Ελλάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια, σε επενδύσεις και εξαγωγές. Αυτό σημαίνει ότι πετυχαίνουμε το στοίχημα όχι μόνο της υψηλής ανάπτυξης αλλά και της διατηρήσιμης οικονομικής μεγέθυνσης» ανέφερε.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΑΜ Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μάρκετινγκ υπενθύμισε πως σύνθημα το Made in Greece είναι, από το 2013 μέχρι σήμερα, το «Επιβραβεύουμε την παραγωγή, αναδεικνύουμε την Ελλάδα» και τόνισε την επιτακτική ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, που ήδη υπήρχε λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης αλλά σήμερα είναι πλέον επιτακτική μετά την εμφάνιση της πανδημίας, τις γεωπολιτικές εντάσεις, τη διεθνή ενεργειακή και επισιτιστική κρίση. «Αλλά δεν αρκεί απλώς να αυξήσουμε τις παραγωγικές ικανότητες της εθνικής οικονομίας. Χρειαζόμαστε παράλληλα ισχυρότερη ζήτηση για τα προϊόντα μας και περισσότερους πελάτες που τα προτιμούν από τον διεθνή ανταγωνισμό» επεσήμανε υπογραμμίζοντας και τον κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο του επιστημονικού μάρκετινγκ στο εγχείρημα.  Ολοκληρώνοντας σημείωσε πως τα Made in Greece Awards 2022 της ΕΛΑΜ συνδέουν την παραγωγική βάση της χώρας με την επιστήμη του μάρκετινγκ μέσα από έναν καταξιωμένο θεσμό αριστείας που αναδεικνύει τους δημιουργούς της ελληνικής οικονομίας, εκείνους που με υπερηφάνεια σφραγίζουν τα προϊόντα τους με το “Made in Greece”.

Σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι η παραγωγή στην Ελλάδα αποτελεί το επίκεντρο για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της χώρας χαρακτήρισε τα Made in Greece ο γενικός γραμματέας της ΕΛΑΜ, Προκόπης Θεοδωρίδης, αναπληρωτής καθηγητής Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων  και διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων. «Από το 2013 μέχρι σήμερα -παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν και υπάρχουν στο οικονομικό περιβάλλον- διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά μέσα από τον μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί όλα αυτά τα χρόνια του θεσμού των βραβείων “Made in Greece”, ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που δίνουν έμφαση στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και στην προστιθέμενη αξία. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερες» ανέφερε και πρόσθεσε πως «ό,τι πρωτοδημιουργήθηκε αυτά τα χρόνια, ό,τι εδραιώθηκε, ό,τι πορεύθηκε με σταθερότητα ήρθε η ώρα να διοικηθεί σε ένα προσδοκώμενο καλύτερο και πιο ρευστό οικονομικό περιβάλλον και να συμβάλει με καλύτερους όρους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Επεσήμανε, βέβαια, όμως πως απαιτείται και ένας συνδυασμός της οικονομικής αποτελεσματικότητας με την καινοτομία, του ψηφιακού μετασχηματισμού με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και μεταρρυθμίσεις που να αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Facebook Feed

23 Σεπτεμβρίου

Μπορείτε να ακολουθήσετε όλοι τα social media της ακαδημίας μας, προκειμένου να παραμείνουμε συνδεδεμένοι. Σε όλα μας τα social media θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με το marketing και τις εφαρμογές του, καθώς και νέα για την επικαιρότητα, τα οποία διευρύνουν τις γνώσεις σας και μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για τις επόμενες κινήσεις σας. Επιπλέον, δημοσιεύονται όλες οι δράσεις της ακαδημίας μας, όπως σεμινάρια, εκδηλώσεις κ.λπ., στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε και να συμβάλλετε και εσείς στο έργο μας!Που μπορείτε να μας βρείτε:💡Facebook: Greek Marketing Academy (ΕΛΑΜ) (Greek Marketing Academy (ΕΛΑΜ))💡Linkedin: Greek Marketing Academy (www.linkedin.com/company/greek-marketing-academy/)💡Instagram: elam.academy (www.instagram.com/elam.academy/)#greekmarketingacademy #Elam #marketingacademy #socialmedia ... See MoreSee Less
View on Facebook